Onze website gebruikt cookies om je surfervaring te verbeteren. Om deze website optimaal te gebruiken vragen we je om akkoord te gaan met ons gebruik van cookies.

Ik ga akkoord liever niet.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Thema's

Bewegen op verwijzing

Wat?

Bewegen op verwijzing is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en wordt gefinancierd door de Vlaamse Overheid. Via Bewegen op verwijzing kunnen patiënten worden doorverwezen naar een Bewegen op verwijzing-coach die samen met de patiënt een laagdrempelig beweegplan op maat zal opmaken.

Voor wie?

Bewegen op verwijzing is gericht naar iedereen die te weinig beweegt, met extra aandacht voor kansengroepen en mensen met bepaalde pathologieën (bv. overgewicht, diabetes, hypertensie…), maar met uitzondering van kinderen en jongeren. Bewegen op verwijzing is er zeker ook voor mensen die nog niet gemotiveerd zijn om te bewegen. De coach heeft als taak de patiënt verder te motiveren en zoveel mogelijk drempels weg te werken, dit op basis van een gesprek. Hij/zij zal zelf geen oefeningen doen met de patiënt. Het uiteindelijk doel is dat de deelnemer zijn weg naar een actiever leven op termijn zelfstandig verder zet.

Hoe?

Om te kunnen deelnemen aan Bewegen op verwijzing is een verwijsbrief nodig. Met deze brief kan de patiënt een afspraak vastleggen bij een Bewegen op verwijzing-coach. De coach verbindt er zich toe feedback te geven aan de verwijzer, zodat opvolging mogelijk is.

Kostprijs?

Het aantal consultaties bij de coach staat vrij, met een max. van 7u individuele begeleiding. De patiënt betaalt de coach 5 euro/kwartier voor een individuele sessie en 1 euro per kwartier voor een groepssessie. Heeft de deelnemer recht op een verhoogde tegemoetkoming, dan betaalt hij 1 euro/kwartier voor een individuele sessie en 0.5 euro/kwartier voor een groepssessie.

Meer info

Via de website van Bewegen op verwijzing vindt u o.a. extra info over het project, de contactgegevens van de Bewegen op verwijzing-coaches, alsook de mogelijkheid om via de doorverwijstool een verwijsbrief op te maken.